Epub
Pro půjčování e-knih musíte být přihlášeni.
Jak si půjčit e-knihu?
Voda, jak ji neznáme /
Co je voda? Čirá bezbarvá kapalina bez zápachu. Vyskytuje se ve 3 skupenstvích: pevném, kapalném a plynném. Je všude kolem nás i v nás. Pokrývá přes 70 % povrchu naší Země. Je základní podmínkou života, probíhají v ní veškeré chemické děje všech živých organismů - živočichů i rostlin. Bez vody bycho...
Hlavní autor: | Syruček, Milan, 1932- |
---|---|
Médium: | Elektronická kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
Epocha,
2011
|
Vydání: | 1. vyd. |
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Co je voda? Čirá bezbarvá kapalina bez zápachu. Vyskytuje se ve 3 skupenstvích: pevném, kapalném a plynném. Je všude kolem nás i v nás. Pokrývá přes 70 % povrchu naší Země. Je základní podmínkou života, probíhají v ní veškeré chemické děje všech živých organismů - živočichů i rostlin. Bez vody bychom prostě zemřeli, bez ní nelze žít. Voda je i nejdůležitější surovinou prakticky ve všech průmyslových odvětvích a zemědělství bez ní nemůže vůbec existovat. A má spoustu mimořádných vlastností, které dosud známe jen málo, vědce nevyjímaje. PROČ neteče přímo, ale ve spirále? JAKTOŽE proudí i ve sklenici? KDE vzala paměť a schopnost vnímat emoce? ČÍM TO, že se vymyká mnoha fyzikálním zákonům? Tyto a mnohé další otázky kolem vody se rozhodl prozkoumat a popsat známý publicista dr. Milan Syruček. Vzal to důkladně a vypravil se všude tam, kde se voda vyskytuje a uplatňuje: fyzika, biologie, historie, politika, války, katastrofy, lékařství ... A dospěl až k budoucnosti lidstva, protože vody je dost, a přece je jí málo. Odhaluje a dokazuje, že ač vodu známe, přece ji dosud neznáme. Nakladatelská anotace. Kompilace různorodých informací o vodě (chemické a fyzikální vlastnosti) a dalších tématech, které s vodou souvisí (rozvoj civilizace, světové objevy, ale také největší katastrofy, války pro vodu apod.). |
---|---|
Fyzický popis: |
202 s. : il. ; 22 cm |
ISBN: |
978-80-7425-105-4 |