Kuchařka pro dialyzované pacienty /
Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a od...
Hlavní autor: | Dubcová, Lenka |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Petrovice :
ALMI,
[2016]
|
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 01968nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 387670 | ||
003 | CZ PrSKC | ||
005 | 20180109100545.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 160408t20162016xr a e 000 0 cze d | ||
020 | |a 978-80-87494-18-9 |q (vázáno) : | ||
040 | |a KLG001 |b cze |d KAG505 |e rda | ||
044 | |a xr | ||
072 | 7 | |a 641 |x Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |9 19 | |
080 | |a 641.56 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Dubcová, Lenka |7 xx0202934 |4 aut |9 60472 | |
245 | 1 | 0 | |a Kuchařka pro dialyzované pacienty / |c Lenka Dubcová |
264 | 1 | |a Petrovice : |b ALMI, |c [2016] | |
264 | 4 | |c ©2016 | |
300 | |a 118 stran : |b barevné ilustrace ; |c 22 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii | ||
520 | |a Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek jsou faktory, které se významně podílejí na zlepšení kvality života dialyzovaných osob. Kniha vychází vstříc všem, jichž se daná problematika týká: Široké škále receptů, které splňují nároky na jakost surovin i chuť pokrmu, předchází stručný vhled do problematiky. Jednotlivé předpisy jsou sestaveny s ohledem na potřeby pacientů v dialyzačních programech a zohledňují nejnovější trendy jak v oblasti terapie ledvinové nedostatečnosti, tak v oblasti kulinářské. | ||
653 | |a dietní jídla |a kuchařské recepty |a dialyzovaní pacienti | ||
910 | |a KAG505 | ||
942 | |2 ddc |c KN | ||
999 | |d 387670 | ||
993 | |0 0 |1 420490200290 |2 ddc |4 0 |6 641_560000000000000 |7 0 |9 266224 |a 186.93 |c 5301002 |d 2016-05-05 |f DOSP |g 641.56 |h 279.00 |i 3 |l DOSP |m 3 |r 2020-06-24 |s 2020-02-21 |t 5 |w 2016-05-05 |y KN |z NF |