Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá /
Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.
Hlavní autor: | Simonsohn, Barbara, 1954- |
---|---|
Další autoři: | Burianová, Milada |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky Německy |
Vydáno: |
Praha :
Ikar,
2013
|
Vydání: | Vydání první |
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny. Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti. |
---|---|
Fyzický popis: |
238 stran : ilustrace, 1 mapa ; 21 cm |
Bibliografie: |
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík |
ISBN: |
978-80-249-2127-3 |