Stévie : přírodní alternativa cukru a sladidel : hříšně sladká, ale zdravá /

Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.

Hlavní autor: Simonsohn, Barbara, 1954-
Další autoři: Burianová, Milada
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Německy
Vydáno: Praha : Ikar, 2013
Vydání: Vydání první
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Alternativní přírodní sladidlo jako plnohodnotná náhražka cukru získaného z cukrové řepy či třtiny.
Lidské tělo potřebuje cukr, mozek nemůže bez glukózy pracovat. Tělo však nepotřebuje rafinovaný bílý cukr, ale komplexní sacharidy s dlouhou dobou vstřebávání spolu s minerálními látkami, které jsou pro metabolismus sacharidů potřebné. Cukr odebírá tělu důležité vitaminy skupiny B, neobsahuje rovněž žádné vitální látky. Zdravější jsou přírodní sladidla: obsahují minerály a vitaminy, mají méně kalorií. Stévie je paraguayská sladká bylina neobsahující kalorie a působící antibakteriálně. Autorka dokazuje její účinnost a pozitivní dopady na lidské zdraví. Uvádí řadu receptů pro praktické využití v domácnosti.
Fyzický popis: 238 stran : ilustrace, 1 mapa ; 21 cm
Bibliografie: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 978-80-249-2127-3