Bylinky, plody a houby : jak je rozeznat, sbírat a jíst /

Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho...

Full description

Main Author: Dreyer, Eva-Maria
Other Authors: Dreyer, Wolfgang, Řehořek, Vladimír, 1933-
Format: Book
Language: Česky
Německy
Published: [Líbeznice] : Víkend, 2010
Series: Průvodce přírodou
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Summary: Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho, co všechno naši předkové dokázali z okolní přírody pro sebe využít k snědku. Stačí vyzvědět od babiček nebo prababiček, zvláště pokud žily na venkově, co všechno z rostlin, které byly všude kolem, uměly jejich maminky nebo babičky zužitkovat v kuchyni. Jak byliny, lesní plody a houby nejen bezpečně poznáte, ale také čerstvé a chutně zpracované přinesete na stůl, to najdete v této praktické příručce.
Physical Description: 173 s. : il. ; 20 cm
Bibliography: Obsahuje rejstřík
ISBN: 978-80-7433-021-6