Bylinky, plody a houby : jak je rozeznat, sbírat a jíst /
Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho...
Main Author: | Dreyer, Eva-Maria |
---|---|
Other Authors: | Dreyer, Wolfgang, Řehořek, Vladimír, 1933- |
Format: | Book |
Language: | Česky Německy |
Published: |
[Líbeznice] :
Víkend,
2010
|
Series: |
Průvodce přírodou
|
Subjects: | |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: |
Bylinkový salát třeba z kopřiv a sedmikrásek se připraví snadno, ale už jste někdy vyzkoušeli vlastnoručně pečený chleba z černého bezu, kořeněný olej z česneku medvědího, chutné brambory s bršlicí? Příroda před naším prahem je plná kulinářských pochoutek! Nemusíme jít až do pravěku za poznáním toho, co všechno naši předkové dokázali z okolní přírody pro sebe využít k snědku. Stačí vyzvědět od babiček nebo prababiček, zvláště pokud žily na venkově, co všechno z rostlin, které byly všude kolem, uměly jejich maminky nebo babičky zužitkovat v kuchyni. Jak byliny, lesní plody a houby nejen bezpečně poznáte, ale také čerstvé a chutně zpracované přinesete na stůl, to najdete v této praktické příručce. |
---|---|
Physical Description: |
173 s. : il. ; 20 cm |
Bibliography: |
Obsahuje rejstřík |
ISBN: |
978-80-7433-021-6 |